Energetikai tanúsítvány törökszentmiklósi ingatlanokra

Ingatlanok tanúsítását vállaljuk Törökszentmiklóson és 30 km-es körzetében
árak házra árak lakásra

Felmérjük az ingatlant a helyszínen.

Elkészítjük az energetikai tanúsítványt 2-3 munkanapos átfutással.

A dokumentumot e-mailben elküldjük, postázzuk, vagy személyesen átvehető.

Kérdezzen telefonon!

Hiteles és szakszerűen elkészített energiatanúsítvány

Az energiatanúsítvány elkészítését több rendelet együttesen szabályozza, a munkánk során minden vonatkozó előírást garantáltan betartunk. A szakvéleményt mindenhol elfogadják, a hitelességet a HET szám garantálja, amely egy olyan egyedi azonosító, amelyet az energiatanúsítványok országos adatbázisa (Országos Építésügyi Nyilvántartás - OÉNY) automatikusan ad ki. A dokumentum sorszámának szerepelnie kell az ingatlan adás-vételi vagy bérleti szerződésében, erről a tulajdonos kell, hogy gondoskodjon.

Az energetikai tanúsítvány

Az energetikai tanúsítvány egy hiteles szakvélemény, aminek célja, hogy fontos információkhoz juttassa a leendő vevőt vagy bérlőt az ingatlan energiafogyasztási tulajdonságairól. Egy magasabb besorolású, korszerű ingatlan rezsiköltsége lényegesen alacsonyabb lehet, mint egy korszerűtlen típusé. A cél az ingatlanok összehasonlíthatóvá tétele.

10 évig érvényes

A hiteles energetikai tanúsítvány 10 évig érvényes, ezért már akkor érdemes lehet elkészíttetni, amikor elkezdjük eladásra hirdetni az ingatlant. A szakvélemény abban az esetben marad érvényes a tíz éves maximális időtartamig, ha az épületben nem végeznek átalakításokat (pl. kazán-, konvektor-csere, nyílászáró csere, hőszigetelések stb.).

Tanúsítás Törökszentmiklóson

Működési területünk központja Törökszentmiklós. A város ingatlanállománya jellemzően családi házas, de rendszeresen tanúsítunk társasházi lakásokat és egyéb rendeltetésű ingatlanokat is. A helyi épületeket egy-két napon belül fel tudjuk mérni. Egy átlagos méretű családi lakóház helyszíni felmérése körülbelül fél órát vesz igénybe.

Kunhegyes, Kisújszállás, Mezőtúr távolságig

A munkákat nagyjából 30 km-es sugarú körben vállaljuk, kelet felé Fegyvernek, Kunhegyes és Kisújszállás, dél felé Mezőtúr és Tiszaföldvár településekig járunk rendszeresen tanúsítani. A körzetben minden faluban dolgozunk. Egyedi árajánlatot két-három órán belül küldünk Önnek e-mailben, ha kitölti az árak menüpontban található ajánlatkérőt.

Törökszentmiklós képe.

Önnek is kötelező?

Ha az ingatlant eladja vagy bérbe adja, kötelező rendelkeznie energetikai tanúsítvánnyal. Az elkészíttetés a jogszabály szerint a tulajdonos feladata, de megegyezés alapján a vevő vagy a bérlő is gondoskodhat róla. Ha állami támogatású korszerűsítési pályázaton szeretne indulni, szintén szüksége lesz energetikai tanúsítványra. Tekintse meg a jogszabályt, aminek előírásai szerint az alábbi esetekre nem vonatkozik a kötelezettség.

Mentességek, amikor nem kell a tanúsítvány:

  • 50 m2 alatti, különálló épületekre
  • nem fűthető épületekre, pl. raktárak, garázsok, egyes mezőgazdasági és ipari létesítmények
  • nyaralókra, üdülőkre
  • ha a vevőnek már van tulajdonrésze az ingatlanban